Jeg bliver altid så glad og fyldt med energi, når jeg får gode tilbagemeldinger på min indsats. Mon det er fordi, jeg særligt føler mig ‘set’, når jeg får anerkendende ord? For andre er det måske en gave eller et fysisk klap på skulderen der gør, at de føler sig set. I dag skrev en samarbejdspartner : “Du er en fantastisk ambassadør. Det skal du vide.” Og det gav mig virkelig et boost til at knokle lidt mere på i dag.

Sidst jeg holdt kursus, hvor hovedingrediensen var arbejdsglæde og anerkendende kommunikation, fik jeg denne sms: “Kære søde Linda Tusind  tak for en virkelig sjov, fjollet, kærlig, lærerig og eftertænksom eftermiddag. De følte sig trygge i dit selskab. Det gør jeg jo altid. Det var ligesom, jeg havde håbet på. De syntes alle, at det var et rigtig dejligt arrangement. Dejligt, at vi blev rystet mere sammen på så fin en måde. Af ❤️tak Linda.”

Jeg følte mig stolt og set, ja … elsket. Det er måske lidt vildt at tænke på i arbejdssammenhænge, men det er sådan, jeg får det, når jeg bliver oprigtigt rost.

At tale flere anerkendende sprog, er ikke min ide, men jeg anvender de 5 kærlighedssprog (Gary Champman) til måder at blive set på, så virker det bedre, når vi taler om det på jobbet. Vi har alle et primært sprog, som vi udtrykker anerkendelse på, og et vi modtager anerkendelse på. Det er nødvendigvis ikke det samme. Kærlighedssprogene kan give stof til eftertanke og være med til at skabe arbejdsglæde ved ganske enkelt at tage et ‘lille sprogkursus,’ og tale et andet sprog end det man plejer, og dermed måske få en nær kollega til at føle sig mere set.

Med en fyldt beholder af anerkendelse, har jeg nu energi til at gå i vaskekælderen og udtrykke min kærlighed gennem lidt tjenester til min mand, da jeg ved, at det er sådan, han føler sig set.

God weekend til alle…   vil du læse mere om de 5 sprog så læs her


kilde : de 5 kærlighedssprog Gary Chapmann